• Asocijacija za napredak nauke i tehnologije

    Asocijacija za napredak nauke i tehnologije

ANNT - Asocijacija za Napredak Nauke i Tehnologije

Edukacija

Širimo znanje

Bez ulaganja u najmlađe generacije i njihovo kvalitetno obrazovanje, šanse za dugoročni prosperitet su ograničene. Stoga nastojimo da pospješimo proces obrazovanja u BiH organizovanjem ljetnih škola, kampova, kreiranjem dodatnih materijala za učenje, popularizacijom nauke među mladim i promocijom kvalitetnih nastavnih metoda.

Nauka

Otkrivajmo zajedno

Smatramo da je najzad vrijeme da se Bosna i Hercegovina upiše u red razvijenih zemalja, a to nije moguće bez razvijene naučne klime i razvojnih instituta. Veliki broj međunarodno uspješnih bh naučnika je spreman doprinijeti ovoj zajedničkoj misiji. Ipak potrebna nam je mala pomoć BH javnosti i odgovornih osoba.

Ekonomija

Podržimo razvoj

Primjena nauke i naprednih tehnologija u industriji mogu donijeti preporod našoj ekonomiji. Obzirom da živimo u digitalnom dobu, nemamo prepreke prethodnih generacija i veliku količinu poslova možemo riješiti online ili korištenjem računara, bez kapitalnih ulaganja i izdašne infrastrukture. Za ostvarenje tog cilja, potrebna je mreža pouzdanih kontakata i malo entuzijazma.