STEM YOUTH CAMP (SYC) 2022

STEM YOUTH CAMP (SYC) 2022
Novosti

STEM YOUTH CAMP (SYC) 2022

Oduvijek vas fascinira svijet nauke?

Izvoditi super zanimljive STEM eksperimente vam zvuči uzbudljivo?

Pet dana druženja sa vršnjacima iz cijele BiH kroz radionice, kvizove i društvene igre vam zvuči kao odličan plan za ljeto?

Onda se bez oklijevanja prijavite na ovogodišnji Stem Youth Camp 2022 koji organizuje Asocijacija za napredak nauke i tehnologije BiH. Kroz ovogodišnji kamp istražite svijet STEM-a i saznajte kako je biti naučnik. Steknite nova znanja i vještine i upoznajte nove prijatelje.

“Ničeg u životu se ne treba bojati, treba to samo razumjeti. Sad je vrijeme da se razumije više, tako da se bojimo manje.” Marie Curie

VIŠE O KAMPU

Šta vas očekuje?

Na kampu se možete upoznati sa savremenim naučnim i tehničkim trendovima, kao i dobiti uvid u iskustva naših istaknutih naučnika koji su radili ili još uvijek rade na prestižnim svjetskim institucijama. Pored toga ćete saznati kako izgleda profesionalno se baviti naukom u akademiji ili industriji, kao i kako vam odabir fakulteta može pomoći u kvalitetnom započinjanju karijere. Kroz tehničke i soft-skills radionice ćete ispitati svoju kreativnost i afinitete te usavršiti vještine rješavanja problema i timskog rada.

Ko se može prijaviti?

Kamp je namijenjen prvenstveno za učenike trećeg i četvrtog razreda srednjih škola, ali i izvrsne aplikacije učenika nižih razreda će biti razmotrene. Neka vas ograničen broj mjesta ne brine, već neka vam bude motivacija da napišete kvalitetnu aplikaciju!

Gdje će se kamp održati?

Smještaj kao i kompletan program ovogodišnjeg kampa će se održati u hotelu Garden City Konjic. Prevoz, boravak kao i svi dodatni troškovi za izlete biti će pokriveni od strane organizatora za izabrane učesnike.

Koji su naredni koraci?

  1. Zapratite ANNT na društvenim mrežama kako biste uskoro saznali detaljniji program i imali uvid u nove obavijesti.
  2. Podijelite objavu i pozovite prijatelje da vam se pridruže.
  3. Prijavite se najkasnije do 17.07.2022 klikom na link

Kako se prijaviti?

Izdvojite dovoljno vremena da popunite prijavu. Kroz aplikaciju želimo steći uvid u vaš odnos sa naukom i učešće u vannastavnim aktivnostima. Recite nam o tome zašto volite nauku, koliko i kako se zanimate za nauku, neko zanimljivo ili svakodnevno iskustvo vezano za nauku te šta drugo radite, bilo da je riječ o sportu, muzici, volontiranju ili nečemu drugom.

Molimo vas zapamtite da niste jedini koji se prijavljuju i da nažalost ne možemo primiti sve učenike, stoga uložite vrijeme (par dana) u to da se predstavite što bolje i tačnije. Ono što zelimo znati je šta vas motiviše da se interesujete za nauku, kako ste usmjerili tu motivaciju (vannastavne aktivnosti, "uradi sam" projekti, takmičenja...), čime se još bavite pored toga te kako se vidite budućnosti.

Save the date!

Rok za slanje aplikacija je 17.07.2022

STEM Youth Camp 2022 počinje 15.08.2022

STEM Youth Camp 2022 završava 19.08.2022

Obavještenje o rezultatu procesa selekcije učesnika 24.07.2022