3MT – FINALNA CEREMONIJA

3MT – FINALNA CEREMONIJA
Novosti

3MT – FINALNA CEREMONIJA

U utorak, 12.01.2021. je održana finalna ceremonija za 3MT takmičenje. Proglašeni su najbolji bosanskohercegovački doktoranti i dodijeljene su im nagrade ukupne vrijednosti 20 000 KM.

Asocijacija za napredak nauke i tehnologije je ponosna što je bila jedan od organizatora ovog takmičenja uz BH Futures Foundation, Bosana Foundation i BHAAAS. Od svega nas najviše raduje što smo primili 70 sjajnih aplikacija i još jednom pokazali veliki istraživački potencijal bosanskohercegovačkih naučnika.

Počasni gost ceremonije bio je Ivica Puljak, profesor na Sveučilištu u Splitu. Nakon njegovog predavanja, proglašeni su pobjedinci prvog 3MT takmičenja u Bosni i Hercegovini.

Svi oni koji nisu uspjeli prisustvovati ceremoniji na ovom linku mogu vidjeti koji su to doktoranti proglašeni za najbolje.

Projekat studentskih istraživanja - PSI
Novosti

Projekat studentskih istraživanja - PSI

Članovi naše Asocijacije primijetili su problem nedostatka prilike za istraživanje za studente prirodno-tehničkih nauka na bh. univerzitetima. Zbog toga se 11 naših članova koji rade kao istraživači na prestižnim institutima u BiH i inostranstvu odlučilo da ponude svoje mentorisanje zainteresovanim studentima. U ponudi imamo 15 kraćih istraživačkih projekata, a program istraživanja traje 6 mjeseci.