3MT – People’s choice award

3MT – People’s choice award
Novosti

3MT – People’s choice award

3MT - 3 Minute Thesis Competition smo već najavili u prethodnom članku. Asocijacija za napredak nauke i tehnologije je jedan od organizatora ovog takmičenja, uz BH Futures Foundation, Bosana Foundation i BHAAAS.

Dobili smo sjajnih 70 aplikacija, a sada su objavljeni video materijali u kojem svako od takmičara u tri minute objašnjava temu i značaj svoje doktorske disertacije. Svaka priča je jedinstvena i ima za cilj da inspiriše buduće naraštaje naučnika i istraživača u našoj Bosni i Hercegovini.

Jedna od nagrada će biti i nagrada publike, pa vas pozivamo da glasate tako šte ćete kliknuti like na svoj omiljeni video na YouTube.
Video materijale svih takmičara možete naći na ovome linku
Glasati možete do 10.01.2021. godine.

Projekat studentskih istraživanja - PSI
Novosti

Projekat studentskih istraživanja - PSI

Članovi naše Asocijacije primijetili su problem nedostatka prilike za istraživanje za studente prirodno-tehničkih nauka na bh. univerzitetima. Zbog toga se 11 naših članova koji rade kao istraživači na prestižnim institutima u BiH i inostranstvu odlučilo da ponude svoje mentorisanje zainteresovanim studentima. U ponudi imamo 15 kraćih istraživačkih projekata, a program istraživanja traje 6 mjeseci.