Ljetni kamp fizike 2019

Ljetni kamp fizike 2019
Prilike

Ljetni kamp fizike 2019

Opis Programa

Ljetni kamp fizike održat će se od 20. do 25. augusta 2019. godine u Sarajevu, u organizaciji Društva fizičara u Federaciji Bosne i Hercegovine, a u saradnji sa obrazovnim institucijama Richmond Park Schools i Internacionalnim Burch Univerzitetom. Kako su izgledali prethodni kampovi i šta kažu učesnici kampova, pogledajte na promotivnom videu na Youtube kanalu Društva fizičara u FBiH.

Plan predavanja po grupama:

 Dostupnost

Pri prijavi na kamp učesnici su slobodni izabrati bilo koju od ponuđenih grupa u skladu sa svojim znanjem i temama predavanja, a generalna preporuka je sljedeća: Grupa 8. razreda: učenici 8. razreda osnovne škole i niže.  Grupa 9. razreda: učenici 9. razreda osnovne škole. Grupa A: učenici 1. razreda srednje škole, eventualno i 2. razreda. Grupa B: učenici 2. razreda, eventualno i 3. razreda. Grupa D- (predolimpijska): učenici 3. i 4. razreda bez predznanja iz eksperimenata i kalkulusa, te učenici koji se žele spremati za međunarodna takmičenja; eventualno i učenici 2. razreda koji imaju jako predznanje iz grupa A i B). Grupa D+ (olimpijska): učenici 3. i 4. razreda sa predznanjem iz eksperimenata i kalkulusa, i učenici koji se žele spremati za međunarodna takmičenja.

 

Troškovi/finansiranje učesnika

Za učešće na kampu potrebno je uplatiti kotizaciju u iznosu od 75 KM (100 KM za uključeno noćenje u internatu).

Za učenike koji dolaze izvan Sarajeva, ili bilo koje druge zainteresovane učenike, bit će obezbijeđen smještaj u internatu Richmond Park Schools-a (internat se nalazi u kampusu Richmond Park Schools-a i Internacionalnog Burch Univerziteta) uz doplatu od 25 KM.

Učenici u sklopu ove cijene neće imati obezbijeđenu hranu, ali uz doplatu od 50 KM učenicima će biti obezbijeđena tri obroka dnevno tokom boravka na kampu.

U zavisnosti od raspoloživih sredstava i sponzora, ograničen broj učenika će biti oslobođen od plaćanja (dijela) kotizacije, s tim da će se prednost dati učenicima koji dolaze iz udaljenijih krajeva BiH (tj. sa većim troškovima putovanja do Sarajeva).

Važna napomena: Obzirom na kratak vremenski razmak od početka kampa, navedena satnica i iznos kotizacija nisu finalni, te su moguće manje promjene - finalna satnica i iznos kotizacije će biti javljene e-mailom najkasnije do 01.07.2019.

Najbolje plasirani učenici sa prethodnog Zimskog kampa fizike iz svake grupe će biti oslobođeni plaćanja (dijela) kotizacije i ove učenike će kontaktirati organizator.

Kako se prijaviti

Za prijavu je potrebno ispuniti online prijavnu formu.

Više informacija ovdje.

Online prijava na ovom linku.

Datumi

Održavanje kampa od 20. do 25. augusta 2019. godine.

Rok za slanje aplikacije je 10.08.2019.