Solana Innovation Challenge

Solana Innovation Challenge
Prilike

Solana Innovation Challenge

Opis Programa

Sjajna prilika za ambiciozne studente da kroz konkretne vlastite inovacijske ideje osvoje vrijedne nagrade, steknu praktično iskustvo i ozbiljne poslovne kontakte i unaprijede svoje poslovne vještine!

Solana d.d. Tuzla je bosanskohercegovačka kompanija sa tradicijom poslovanja od 1885. godine, koja garantira sigurnost, stabilnost i stvara perspektivu razvoja. Misija je proizvodnja i prodaja soli, te proizvoda na bazi soli prema definisanim standardima kvaliteta, koji u potpunosti zadovoljavaju zahtjeve kupaca. Nakon tri uspješno organizirana Innovation Challenge takmičenja Solana d.d. Tuzla priključuje se kompanijama AS Holdinga, te nastavlja rad sa mladim ljudima koji su spremni za stvarne poslovne izazove.

Ovim takmičenjem kompanija ima za cilj da inspiriše, motiviše i potakne kreativnost u procesu razvoja inovativnih ideja vezanih za proizvode na bazi soli. Mladi ljudi su u mogućnosti da prezentiraju, razvijaju, predlože nove ideje, rješnja ili unaprijeđenja u vezi Solane i Tuzlanske soli kroz odabrane timove. Cilj takmičenja je razviti poslovne vještine studenata na konkretnim izazovima vodećih domaćih kompanija kroz sjajnu priliku timskog rada, kreiranja i prezentiranja vlastitih inovacija i uspostave poslovnih kontakata sa menadžerima, tehnolozima i poslovnim ljudima iz drugih branši. Takmičenje se organizira u partnerstvu sa Munja Inkubatorom i vodećom info platformom za mlade Hocu.ba.

Dostupnost

Tim od 3 osobe (koje imaju između 18 i 25 godina). U timu može biti maksimalno jedan student/ica koji je već sudjelovao u finalima Innovation Challenge-a.

Novčane nagrade

  1. mjesto: 1.500,00 KM
  2. mjesto: 1.000,00 KM
  3. mjesto: 500,00 KM

Kako se prijaviti

  1. Okupite svoj tim od 3 osobe (koje imaju između 18 i 25 godina).
  2. Ispunite kratku aplikaciju na web stranici challenge.solana.ba i dodajte dokument (file) svog prijedloga inovacije koji se treba sastojati od nekoliko rubrika
  3. Snimite kratki kreativni video u trajanju od 1 minute o vašoj inovaciji! Postavite video na Youtube kanal (public) te link pošaljite u prijavi na web stranici.

Više informacija/online prijava ovdje.  

Datumi

Rok za slanje aplikacije je 18.06.2019. godine do 00:00h